Knjiga

U aprilu 2018. godine izašla je u javnost moja knjiga „Danas nam je divan dan”.

Kada sam je zavodila u Arhiv Kanade, svrstala sam je u grupu tzv. personal journeys. Podstakla me je da se osvrnem na pređeni životni put i podsetim stanica na kojima sam nekad bilaPriča počinje sa ranim 80-tim godinama i mojim bezbrižnim detinjstvom, razvija se preko 90-tih i moje mladosti obeležene nestankom zemlje u kojoj sam rođena, društvenim i ličnim promenama. Poslednja poglavlja su smeštena u dvehiljadite kada moj život kreće u novom smeru. U knjizi sam se zadržala na događajima koji su dublje uticali na moje formiranje, kasnije izbore i odluke, i koji su me doveli do tačke u kojoj se danas nalazim.

Svaki čovek je priča za sebe. I ova moja donosi tek jedno iskustvo života, jednu realnost. Jedan je glas u moru drugih i drugačijih.

Dve žene su pomogle da knjiga dobije svoj završni oblik: Dragana Ćećez-Iljukić, koja je uradila njenu lekturu i korekturu, i Irina Spica, njena dizajnerka. Učestvovala sam u svim fazama nastanka knjige i na kraju odlučila da je sama izdam. Liminal World je self publishing business iza čijeg imena i aktivnosti stojim ja.

Knjiga je objavljena u dva oblika: štampanom i elektronskom.

Štampano izdanje možete pronaći na Amazonu, u Barnes and Noble, Book depository, Bookshop.org (UK and USA), Blackwell’s (UK), i dr.

Za ljubitelje elektronske knjige (e-book), u ponudi su: KoboApple Barnes and Noble, Scribd, OverDrive.

Zavirite u knjigu ovde.

________________________________

UPUTSTVO ZA BOLJU NAVIGACIJU

Primila sam poruke mnogih od Vas sa sličnim pitanjima i zato sam odlučila da pojasnim neke stavke.

  1. Kupovina knjige

Knjiga može da se kupi u štampanom obliku na nekoliko prodajnih mesta. Naznačila sam na blogu Amazon, Barnes and Noble, Book depository, ali postoje i drugi. Do njih možete doći na sledeći način. Ukucajte na Amazonu moje ime ili naslov knjige.

Na američkom Amazonu, npr. imate još 4 prodajna mesta(crvena strelica, dole, pored naslovne stranice knjige). Kliknete i vidite da li Vam neka od ponuđenih opcija više odgovara. Cene variraju prema tome da li prodavnice nude besplatnu ili bržu dostavu ili su na Vama dostupnoj lokaciji. Na svakom od Vas je da sam odluči koja mu ponuda najviše odgovara.

uputstvo

Vodite računa da ako ste u Americi ne koristite evropski Amazon. Na sajtu sam stavila nemački, jer sam računala da će mnogi iz Evrope izabrati radije Nemačku za dostavu nego Ameriku. Vi niste obavezni da idete baš na taj Amazon. Možda Vam više odgovara UK ili kanadski.

Cena knjige je ista, ali varira od sajta do sajta. Razlog je valuta. Negde je cena izražena u evrima, negde u dolarima, negde u funtama.

Isto važi i za ebook. Znam ljude koji vole Apple, ali i one koji će radije izabrati Kobo. Odluka je Vaša.

Spisak ebook prodavnica još nije potpun. Kako budem dobijala potvrdu za nove, dodavaću ih na stranicu Knjiga.

  1. Blog

Na svakom blogu imate različite teme i sadržaje. Ako je ovaj onaj koji Vas zanima, možete se prijaviti. Prijava je dobra prvenstveno za one koji nemaju vremena da švrljaju svakodnevno na internetu. I laka. Na desnoj strani, ispod arhive, imate button PRIJAVITE SE. Nakon  što kliknete, treba da ukucate svoju email adresu i to je sve. Kada na blog postavim novi tekst ili dodatno obaveštenje(poput ovog), dobićete automatsku poruku o tome. Prijavom postajete i pratioci bloga, tj. njegovi followers.

Kad smo već kod pratilaca, htela bih da dodam. Pre nekoliko godina dopisivala sam se sa prijateljicom na skajpu. Rekla sam joj da gde god nogom kročim, a spuštala sam tad sidro na novoj lokaciji, upoznam one sa kojima se prepoznajem. Nalazim rasute delove sebe u ljudima sa kojima naizgled nemam ništa zajedničko. Ni rasu ni klasu ni jezik. Rešila sam ipak, napisala sam joj, da na novom tlu ne tražim svoje pleme. Za to su potrebni vreme i energija. Okrećem list. Napraviću jedno.

Bodrila sam tad, valjda, sama sebe. To je neophodno kad čovek počinje iz početka.

Sa blogom imam priliku da osnujem zajednicu i to onu u kojoj će se naći ljudi sa svih strana sveta. Bila bih najsrećnija kada biste joj pristupili slušajući svoj osećaj. Ukoliko Vam on kaže da želite ili imate rašta da budete tu, dobrodošli ste. Ako Vam se interesovanja promene ili Vas uhvati drugačiji ritam, što je u životu izvesno, ne osećajte se obaveznima da je obilazite. Uvek nam preostaju dve i to dobre mogućnosti: da se nekad opet pronađemo ili da zauvek u sebi sačuvamo deo puta koji smo prošli zajedno.