Autorka

website2a

Nataša Ćećez-Sekulić rođena je u Beogradu, Republika Srbija, Evropa.

Potiče iz plemena tragalaca, onih koji žude da se otisnu na razne strane. Moraju da odmaknu na svom putu, istraže i iskuse svašta pre nego što zastanu i shvate šta je to čemu bi da se posvete.

Otkad zna za sebe doživljaj sveta i stvarnosti prenosi pričama, živim i vrcavim usmenim kazivanjem. Ideja da jednu, svoju i napiše, pojavila se iznenada i bez naznaka u kom pravcu je vodi. Otkrila je u tom poduhvatu da je istina kad kažu da nismo mi ti koji pišemo priču nego da je, najčešće, ona ta koja piše nas. Zahvalna je na svakom trenutku tog procesa, ponajviše jer joj je doneo osećaj da najzad stiže kući.

Knjiga Danas nam je divan dan bila je povod da započne ovaj blog.

Tokom globalne samoizolacije, u proleće 2020. započela je kulturni projekat Liminal World sa namerom da prikupi ljudi sa različitih strana sveta i čuje nešto o njihovom životnom iskustvu, posebno iskustvu tranzicije. Kako je sama proživela svoje značajne godine (od srednje škole pa nadalje) unutar zemlje i društva koji su se menjali iz korena, razume koliko je važno zadržati prisebnost u tim trenucima, i ako ničim drugim, svojim primerom biti smer i podrška drugome.

U septembru 2021. objavila je svoj memoar na engleskom jeziku (The Journey to Bring Back Play).

Živi sa porodicom u Viktoriji, Britanska Kolumbija, Kanada.